spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΔελτίο Τύπου Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων (22/10/2011)

Δελτίο Τύπου Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων (22/10/2011)

spot_img
spot_img
spot_img

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
            Αθήνα, 22.10.2011
 

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    

Τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα σημάδεψαν οι πρωτόγνωρες σε μέγεθος, μεγαλειώδεις και δυναμικές σε παλμό κινητοποιήσεις μεγάλου πλήθους κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι των δημοσιονομικής φύσης μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση.
 

Οι εκδηλώσεις αυτές, ενδεικτικές της αφύπνισης του ελληνικού λαού και της έντονης – πλην όμως υγιούς – αντίδρασής του απέναντι στις υιοθετούμενες πολιτικές, έμελλε δυστυχώς να επισκιαστούν και να στιγματιστούν από το τραγικό γεγονός της απώλειας ενός συμπολίτη μας, ο οποίος – ασχέτως των όποιων αιτίων θανάτου του – προστίθεται στον κατάλογο των θυμάτων ενός ιδιότυπου «πολέμου» που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας από την ανεξέλεγκτη δράση ομάδων που υπονομεύουν τους κοινωνικούς αγώνες, σκορπίζοντας το χάος και επενδύοντας σε αυτό υπό την ανοχή δυστυχώς της Πολιτείας και των αρμόδιων κατασταλτικών μηχανισμών και οξύνοντας αναίτια τις κοινωνικές εντάσεις.
    

Κατόπιν αυτών, σύσσωμη η δικηγορική κοινότητα της χώρας:
•    Καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών.
•    Εκφράζει την οδύνη της για το τραγικό αυτό συμβάν και απευθύνει προς  την οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια.
•    Διατυπώνει την ελπίδα ο άτυχος συμπολίτης μας να είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό των κοινωνικών αγώνων που υπονομεύονται από τη δράση ακραίων ομάδων, πλήττοντας κατ’ αποτέλεσμα την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
•    Καλεί την Πολιτεία και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να αναλάβουν τις θεσμικές δράσεις τους προς το σκοπό της προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, ενεργώντας στα πλαίσια της νομιμότητας για την αποκατάσταση της εκάστοτε διασαλευόμενης τάξης.
 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σχετικές ειδήσεις:

Συνέχιση των κινητοποιήσεων για τους δικηγόρους

spot_img

Lawjobs