spot_img
spot_img
ΑρχικήΔικαιοσύνηΔΣ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της 7/5/2016

ΔΣ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της 7/5/2016

spot_img
spot_img
spot_img

1) Επικύρωσε την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συνέχιση των κινητοποιήσεων και την αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 14 Μαΐου 2016.

2) Αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα ΜΟΔ, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης «Ενημέρωση επί των εξελίξεων στο Ασφαλιστικό και λήψη απόφασης για τη στάση του Σώματος μετά την 14-5-2016».
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, σύγκληση επαναληπτικής Γ.Σ την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

3) Συμμετοχή των μελών του ΔΣΙ στην πορεία της 8-5-2016 και ώρα 10.30 π.μ από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

4) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 8-5-2016 και ώρα 18.00 στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.

5) Το ΔΣ του ΔΣΙ ΕΜΜΕΝΕΙ στην πάγια, ομόθυμη θέση των Δικηγόρων για την απόσυρση του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που αιφνίδια και με συνοπτικές διαδικασίες,  που δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατία και μια ευνομούμενη πολιτεία εισήχθη προς ψήφιση και:

Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη λογική και το πλαίσιο του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, περιέχει προδήλως αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, φορολογικού και μόνο χαρακτήρα, που δεν στηρίζονται σε αναλογιστικές μελέτες, οδηγούν στη δήμευση του εισοδήματος των ασφαλισμένων και καταργούν την προσδοκία-δικαίωμα στην αναλογική σύνταξη και την αντικαθιστούν με απλή ελπίδα λήψεως σύνταξης, άδηλου ύψους στο άδηλο μέλλον.     

Τροπολογίες για χρονικές παρατάσεις και επέκταση εκπτώσεων, επιβεβαιώνουν  τον δημευτικό χαρακτήρα των επιβαρύνσεων και τη βασιμότητα της αντίθεσής μας στη λογική και το πλαίσιο του νομοσχεδίου, δεν εξασφαλίζουν την αξιοπιστία και βιωσιμότητα της ασφάλισης και μεταθέτουν χρονικά τον αφανισμό των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αυτοαπασχολουμένων.

Καλεί τους Βουλευτές να σεβαστούν τις αρχές του Κράτους Δικαίου, τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην αναλογική και ανταποδοτική Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα στην εργασία και το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των πολιτών με την καταψήφιση του Νομοσχεδίου.

Το ΔΣ του ΔΣΙ καλεί όλα τα μέλη του να παραμείνουν στις επάλξεις για την προστασία του Δημοκρατικού Κράτους Δικαίου, όπως έχουν πράξει μέχρι σήμερα.

                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΟΓΛΗ                          ΠΑΝ. ΖΑΚΚΑΣ
 
 

spot_img

Lawjobs