ΑρχικήΔικαιοσύνηΕΔΕ: Ανακοίνωση μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα

ΕΔΕ: Ανακοίνωση μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των Προέδρων όλων των Δικαστικών Ενώσεων, μετά από σχετικό αίτημά τους, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ενημέρωσαν, ότι οι κινητοποιήσεις  των Δικαστικών Λειτουργών συνεχίζονται, διότι, παρά τη συνταγματική κατοχύρωση του Μισθολογίου τους από το άρθρο 88§2 του Συντάγματος και παρά την επιβληθείσα ήδη περικοπή αυτού σε ποσοστό 38%, η Κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα μείωση ποσοστού άνω του 20%. Επισημάνθηκε ότι η νέα αυτή μείωση, η οποία συνυπολογιζομένου και του προηγούμενου ποσοστού περικοπής 38% φθάνει στο υπερβολικό ποσοστό του 60%, αντιβαίνει σαφώς στην ως άνω διάταξη του Συντάγματος, θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία τους και καθιστά προβληματική την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εδήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του στηρίζουν τις θέσεις και τα αιτήματα των Δικαστικών Λειτουργών, διότι αναγνωρίζουν ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί τον πυλώνα που στηρίζει το Δημοκρατικό Πολίτευμα, όπως επίσης αναγνωρίζουν την θεσμική θέση των Δικαστικών Λειτουργών και την ισοτιμία τους με τους Λειτουργούς των άλλων δύο εξουσιών.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης

Χρήστος Παπανικολάου, Πάρεδρος ΣτΕ

Γεώργιος Φαλτσέτος, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ

Εμμανουήλ-Ρούσσος Παπαδάκης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου

Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος Ν.Σ.Κ.