Ανακοίνωση για ρύθμιση της εννεάμηνης γονικής άδειας

ΕΝΩΣΗ

ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101 71
                                                                                Αθήνα 13-1-2014
                                                                                Αρ. Πρωτ. 10

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα:Ρύθμιση της εννεάμηνης γονικής άδειας

Μετά την έκδοση της υπ΄αριθμ. 3590 και 3591/2013 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας και κατόπιν εντολής του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Χαρ. Αθανασίου, προς το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου, για συμμόρφωση της Διοίκησης με την ως άνω απόφαση, μέχρι να ακολουθήσει η σχετική νομοθετική ρύθμιση, οι συνάδελφοι που δικαιούνται την εννεάμηνη γονική άδεια, δύνανται να υποβάλουν την αίτησή τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, από το οποίο θα εγκρίνεται άμεσα.Το ίδιο ισχύει και για όσες συναδέλφους δικαιούνται το επί πλέον τετράμηνο, επειδή τους είχε χορηγηθεί το πεντάμηνο. Επίσης, στην περίπτωση διδύμων ή τριδύμων οι συνάδελφοι δικαιούνται επί πλέον έξι μήνες για κάθε παιδί (αντί του τριμήνου, που ίσχυε μέχρι τώρα).
Για περισσότερες πληροφορίες:Στην αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, τηλ. 6932100631 ή στην Πρόεδρο της Ένωσης κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτη τηλ. 6977-272770, ή στα Γραφεία της Ένωσης:τηλ. 210-8827380.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου       Γεώργιος Μανωλίδης