Βράβευση φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

0

Την  «καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα», όπως αυτή αναδείχθηκε ανάμεσα σε  αντιπροσωπείες κορυφαίων Πανεπιστημίων όλου του κόσμου, που συμμετείχαν στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Εμπορικής Διαμεσολάβησης  που διεξήχθη στο Παρίσι, βράβευσαν, σήμερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.
  
Ο Υπουργός συνεχάρη θερμά για την επιτυχία αυτή την ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών τονίζοντας ότι η διάκρισή τους τιμά ιδιαίτερα τη χώρα μας.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δίνει μεγάλο βάρος στο θεσμό της Διαμεσολάβησης και η Κυβέρνηση τον στηρίζει», τόνισε ο κ. Αθανασίου και υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχε αγκαλιάσει και στηρίξει το θεσμό, όχι μόνο για τη συμβολή του στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων αλλά και για τα ποιοτικά αποτελέσματα που παράγει στο πεδίο επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών.

«Θα τον στηρίξουμε ακόμη περισσότερο» υπογράμμισε ο Υπουργός, ζητώντας τη συνδρομή όλων των αρμόδιων φορέων για το σκοπό αυτό.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλας Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στα οφέλη του θεσμού, τον οποίο χαρακτήρισε ελπιδοφόρο προτείνοντας μάλιστα την εισαγωγή της Διαμεσολάβησης στο βασικό κορμό μαθημάτων των Νομικών Σχολών της χώρας.

Η ομάδα που βραβεύθηκε αποτελούνταν από τους φοιτητές Φαίδωνα Βαρέση, Χλόη Ιορδανίδου, Ειρήνη Κικαρέα και Αθανάσιο Τασόπουλο, ενώ έπαινοι απονεμήθηκαν και στους εκπαιδευτές τους,  κ. Αντώνιο Καραμπατζό, Επ. Καθηγητή Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών και διαπιστευμένο διαμεσολαβητή και κ. Απόστολο Γιαννακούλια, δικηγόρο Αθηνών και διαπιστευμένο διαμεσολαβητή.

Τη Νομική Σχολή Αθηνών εκπροσώπησε η Καθηγήτρια Αστικού  Δικαίου και Πνευματικής Ιδιοκτησίας κ. Διονυσία Καλλινίκου, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Διαμεσολάβησης και για λόγους εξασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Οι  νεαροί φοιτητές, κατά την απονομή του βραβείου τους, περιέγραψαν τη σημαντική αυτή εμπειρία τους και τις ευεργετικές επιδράσεις που αυτή είχε στην προσωπικότητα τους και στην ανάπτυξη ιδιαίτερων διαπραγματευτικών ικανοτήτων. Τόνισαν δε την ανάγκη αλλαγής της ελληνικής κουλτούρας προς την κατεύθυνση της επίλυσης διαφορών εκτός δικαστηρίων.