spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΔιευκρινίσεις της Ένωσης Ποινικολόγων Μαχομένων Δικηγόρων

Διευκρινίσεις της Ένωσης Ποινικολόγων Μαχομένων Δικηγόρων

Ανακοίνωση της Ένωσης Ποινικολόγων Μαχομένων Δικηγόρων

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων είναι ένα νομικό πρόσωπο με συλλογική διοίκηση (9μελές ΔΣ), που λειτουργεί με βάση τους κανόνες του καταστατικού της που εγκρίθηκε δυνάμει της με αριθμό 2657/2011 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε με αύξ. αρ. 28640/2011.

Επειδή δεν υπήρξε νόμιμη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (στις 7.10.2019) για τροποποίηση του καταστατικού, αλλά και για άλλους σημαντικούς λόγους (που καλό είναι για την διαφύλαξη της Ενώσεως να παραμείνουν, τουλάχιστον προς το παρόν, «εν οίκω»), ματαιώθηκαν οι αρχαιρεσίες που είχαν προκηρυχτεί για 19.11.2019 και ορίστηκε από το δικαστήριο προσωρινή διοίκηση με Πρόεδρο τον Νικόλαο Γαλάνη, Αντιπροέδρους τον Θεόδωρο Μαντά και Γιάννη Γλύκα, Γραμματέα τον Βαγγέλη Γκιγκιλίνη, Αναπλ.Γραμματέα τον Αλέκο Παπατσώρη, Ταμία τον Δημήτρη Γκαβέλα, Αναπλ.Ταμία την Μαρία-Πηνελόπη Λιακόγκονα και μέλη τους Δημήτρη Κόκκορο και Βασίλη Ταουξή.
Το ως άνω προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, που είναι και το μόνο που εκφράζει και δεσμεύει την Ένωση, προκήρυξε αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ για την 30.3.2020, οι οποίες όμως ανεστάλησαν λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για την πανδημία του κορωνοιού.
Πάραυτα το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι κάποια μέλη της Ένωσης επιχειρούν (εν όψει των επικείμενων αρχαιρεσιών) μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με διάφορες ανακοινώσεις και επιστολές (που δεν εισήχθησαν ποτέ ούτε και τελούν της εγκρίσεως της διοικήσεως της Ενώσεως), να εμφανιστούν, ως δήθεν εκπρόσωποι της Ένωσης, δημιουργώντας έτσι σε πολλούς συναδέλφους, δικαστές και αρχές σύγχυση αλλά και κακή εικόνα για την ενότητα της ένωσης μας.
Το τελευταίο δείγμα γραφής είναι η χτεσινή (27.4.2020) τους επιστολή, για το θέμα της πρώτης κατοικίας (και άλλες θεωρίες συνομωσίας…), που στάλθηκε σε σειρά φορέων και δημοσιεύτηκε σε διάφορες ειδησεογραφικές σελίδες υπό τον τίτλο «Επιστολή μελών της Ένωσης Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων για την προστασία της πρώτης κατοικίας» η οποία υπογράφεται από 29 μέλη της Ένωσης, χωρίς όμως ποτέ να έχει τεθεί υπ’οψη του ΔΣ, η να έχει ληφθεί σχετική περί αυτού απόφαση.
Τούτη η επιστολή μάλιστα, δημιουργεί αναληθώς την εντύπωση αφενός ότι εκφράζει και αποτελεί επίσημη θέση της Ένωσης, αφετέρου, ότι τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ένωσης που δεν συμπεριλαμβάνονται σ’αυτούς τους 29 που την υπογράφουν, δήθεν διαφωνούν με την θέση που διατυπώνεται για το θέμα της πρώτης κατοικίας, το οποίο σαφώς είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που απαιτεί όμως σοβαρή, προσεκτική και επιστημονική (νομικοί είμαστε) προσέγγιση για να έχει πέραν της πρόσκαιρης προβολής και κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Εν όψει των παραπάνω και προς αποφυγή περαιτέρω συγχύσεως και παρεξηγήσεων στο μέλλον, ενημερώνουμε τους συναδέλφους και τις λοιπές αρχές ότι η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, εκπροσωπείται μόνο από το νόμιμο ΔΣ που έχει οριστεί από το δικαστήριο, οι επιστολές της δε, αιτήσεις κλπ την δεσμεύουν κατά το καταστατικό, μόνο αν φέρουν τις υπογραφές του Προέδρου και Γραμματέα της, καθώς και ότι η εγγραφή του κάθε μέλους στην Ένωση τελεί πάντα κατά το καταστατικό της εγκρίσεως του ΔΣ και της καταχώρησης του, στο μητρώο μελών που τηρείται από τον Γραμματέα.
Αθήνα 28.4.2020
ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Lawjobs