Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Αθανασίου για την έκρηξη σε πολυκατοικία στη Λάρισα, όπου διαμένει Εισαγγελέας της περιοχής

0

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη στις 20-7-2013, σε πολυκατοικία στη Λάρισα, όπου διαμένει Εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε:

«Η εγκληματική επίθεση σε βάρος της Εισαγγελέως είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών και ως τέτοια καταδικάζεται από το σύνολο της κοινωνίας. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση της Κυβέρνησης στην ίδια και την οικογένειά της, καθώς και στους πολίτες που διέτρεξαν κίνδυνο από την έκρηξη.
Επαναλαμβάνω την πεποίθησή μου ότι οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες. Θα συνεχίσουν δε να ασκούν τα καθήκοντά τους με υπευθυνότητα και παρρησία, υποκείμενοι αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή τους.
Η Πολιτεία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των Δικαστικών Καταστημάτων και την προστασία των λειτουργών της Δικαιοσύνης».