Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς.

0

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό την προεδρία του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Πριν την έναρξη των εργασιών, ο κ. Αθανασίου δήλωσε:
«Έχω τη χαρά να σας καλωσορίσω σήμερα και να σας φιλοξενήσω εδώ για όσο καιρό χρειαστείτε. Με την ίδρυση της Αρχής αυτής, του Εθνικού Συντονιστή κατά της διαφθοράς, η Κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά.
 
Είναι ένα μήνυμα  που είχε στείλει προεκλογικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε πει ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Η δε παρουσία εδώ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φίλου Κυριάκου Μητσοτάκη, συμβολίζει τη θέληση και αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς ο θεσμός αυτός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι οι εκθέσεις που έχουν συνταχθεί την έχουν αδικήσει».

Σχόλια