ΔΣ Αλεξανδρούπολης: Ανοιχτή Επιστολή προς τους βουλευτές του νομού Έβρου

0

                                ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

          ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣ τους Βουλευτές του Νομού Έβρου κ. κ. Γεροντόπουλο Κυριάκο, Δερμετζόπουλο Αλέξανδρο, Ντόλιο Γεώργιο, Ουζουνίδη Γεώργιο

 

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,

Όπως γνωρίζετε, ο Δικηγορικός Κόσμος της χώρας, με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ευρίσκεται σε αποχή, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την απόλυτη αντίθεσή του σε βασικά άρθρα και στην εν γένει φιλοσοφία του σχεδίου νόμου για τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που έχει κατατεθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση. Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι και ο δικαστικός κόσμος αντιτίθεται στο κατατεθέν σχέδιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αποφάσεις της κοινής διοικητικής ολομέλειας του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και την υπ αριθμόν 11/2014 απόφαση της διοικητικής ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Αντίστοιχες αντιρρήσεις έχουν εκφάσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών και οι επιστημονικές ενώσεις της χώρας.

Σημειώνουμε ότι, παρά τις τεκμηριωμένες αποφάσεις των διοικητικών ολομελειών των ως άνω δικαστηρίων και παρά τις από Αυγούστου 2014 έγγραφες παρατηρήσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το σχέδιο του ΚΠολΔ κατατέθηκε στη Βουλή όπως συντάχθηκε, χωρίς δλδ να ληφθούν υπόψη στο παραμικρό οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των ως άνω θεσμικών φορέων .

Εν τω μεταξύ την 2 και 3/12/2014 διεξήχθη, ως γνωστόν, πανελλαδικό δημοψήφισμα σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας το αποτέλεσμα του οποίου, με ποσοστό 93%, ήταν αρνητικό για το κατατεθέν νομοσχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ατυχώς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται ότι εμμένει στην άκαμπτη στάση του, μη αποδεχόμενος το αίτημα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ το νομοσχέδιο κατ άρθρο 86 του Κανονισμού της Βουλής και να επανακατατεθεί, αφού ληφθούν υπόψη και ενσωματοθούν σε αυτό οι τεκμηριωμένες παρατηρήσεις – προτάσεις του νομικού κόσμου της χώρας, σε νέα σύνθεση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής αποτελούμενη και από νομικούς που θα εκπροσωπούν την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων και όχι μόνο από δικηγόρους προιστάμενους των νομικών υπηρεσιών των τραπεζών. Κατόπιν τούτων, και αφού λάβετε επιπροσθέτως υπ΄όψιν ότι οι μικρομεσαίοι οικονομικά δικηγόροι υφίστανται σοβαρότατο κόστος από μια πρωτίστως θεσμική διεκδίκιση, Σας ζητούμε να ενημερώσετε τον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης για τις απόψεις σας, ως Βουλευτές Νομού Έβρου, επί του θέματος. Το αληθές είναι ότι είχαμε αποφασίσει να Σας ζητήσουμε κατ΄ιδίας συναντήσεις στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολη, αλλά μας <<πρόλαβαν>> τα γεγονότα, με την διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως – και φρονούμε ότι, παρά τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις Σας, υπάρχει η σχετική δυνατότητα – και αναμένουμε μια έγγραφη τοποθέτηση επί της παρούσης <<ανοιχτής Επιστολής>>. Είναι αυτονόητο ότι, σε περίπτωση που δεν μας γνωστοποιήσετε τις θέσεις Σας, ο Σύλλογός μας επιφυλάσσεται του θεσμικού του δικαιώματος να επανέλθει, ενημερώνοντας τα μέλη του και την τοπική κοινωνία σχετικά.

 

                                                Με τιμή

                         Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

                     Ιωάννης Ζαμπούκης      Γεώργιος Αναστασόπουλοσ

Σχόλια