ΔΣ Ιωαννίνων: Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

0

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και τον αποτροπιασμό του για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του Παύλου Φύσσα, από συμμορία χρυσαυγιτών.
Παράλληλα, δηλώνει την αγωνία του για τα κλιμακούμενα φαινόμενα βίας, μισαλλοδοξίας και βαρβαρότητας, πρόσφατη επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΚΚΕ, συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς κλπ., με αποκορύφωμα τη δολοφονία στην Αμφιάλη. Πρόκειται για ενέργειες που πλήττουν την ανθρώπινη υπόσταση, τη δημοκρατία, τους θεσμούς της και τον πολιτισμό μας, με την ανοχή και ευθύνη της Πολιτείας και της κοινωνίας.
Η ανιστόρητη, απαράδεκτη και άθλια «θεωρία των δύο άκρων» που αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ από μέλη της συγκυβέρνησης, όπως το σύμβουλο του πρωθυπουργού Λαζαρίδη, καθώς και οι εξαγγελίες για αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αυτό το μείζον για τη δημοκρατία μας πρόβλημα, αλλά πολύ περισσότερο ρίχνουν νερό στο μύλο της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, που διεκδικεί πολιτικό στίγμα και ρόλο.
Αυτό που απαιτείται τώρα και άμεσα, είναι η πολιτική βούληση για την εξάρθρωση αυτών των φασιστικών και παρακρατικών μηχανισμών.
Οφείλουμε όλοι οι πολίτες και κυρίως η νεολαία μας να κινητοποιηθούμε και να δράσουμε από κοινού, σε κάθε τόπο εργασίας, σε κάθε φορέα, σύλλογο και γειτονιά ώστε να απομονώσουμε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο αχαλίνωτος λαϊκισμός, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, που λόγω της οικονομικής κρίσης καλλιεργούνται σκόπιμα, κυρίως στα λαϊκά στρώματα, επειδή είναι οικονομικά ασθενέστερα και πιο ευάλωτα ιδεολογικά, δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία.
Ο φασισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα.

Σχόλια