ΔΣ Σύρου: Ψήφισμα για διακοπή των εχθροπραξιών στη Γάζα

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου σε έκτακτη συνεδρίασή του προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου έκτακτου ψηφίσματος:

“Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την ουσιαστική αποδόμηση κάθε έννοιας και κεκτημένου του Ανθρωπισμού….. στο όνομα της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Καταργούνται και περιορίζονται τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, προσβάλλονται κατάφωρα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία και η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. Αυτό επιφέρει παγκόσμια αλλά και στη «γειτονιά» μας, την Αίγυπτο, την Συρία, την Λιβύη, το Ιράκ, την Τουρκία και την Παλαιστίνη εκατόμβες θυμάτων και κυρίως παιδιών.

Ενώνουμε την καταγγελτική και διαμαρτυρόμενη φωνή μας μ’ όλους όσους τολμούν να το κάνουν και επαναλαμβάνουμε την έκκληση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου:
« Παρακαλώ σταματήστε, σας το ζητώ από την καρδιά μου, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Σταματήστε παρακαλώ.
Αδελφοί και αδελφές, ποτέ πόλεμο, ποτέ πόλεμο! Πάνω απ’ όλα σκέφτομαι τα παιδιά που στερούνται την ελπίδα για μια ζωή που αξίζει να ζήσεις, για ένα μέλλον.
Νεκρά παιδιά, τραυματισμένα παιδιά, ακρωτηριασμένα παιδιά, ορφανά παιδιά, παιδιά των οποίων τα παιχνίδια είναι ό,τι απέμεινε από τον πόλεμο, παιδιά που δεν μπορούν να χαμογελάσουν».

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ !!