ΔΣΑ: Δελτίο Τύπου (Έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.)

0

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου, συζήτησε το θέμα της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για συνάντησή του με την «Τρόικα» σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Δικηγορικών Συλλόγων και διατύπωσε τις ακόλουθες θέσεις:

 

  • Η «μνημονιακή» κατανόηση της δικηγορίας ως εμπορικής δραστηριότητας πλήττει το θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης. Η δικηγορική κοινότητα οφείλει να περιφρουρήσει και να διασφαλίσει το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος καθώς και να συνδιαμορφώσει τις εξελίξεις που την αφορούν.

     

  • Ο Δικηγόρος δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο όταν «στοχοποιείται» διαρκώς από την πολιτική εξουσία ως κατά τεκμήριο προνομιούχος και φοροφυγάς, μετατρεπόμενος συγχρόνως σε έμπορο και φοροεισπράκτορα για λογαριασμό του κράτους.

     

  • Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και διεκδικητικά, με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο, τις όποιες μεθοδεύσεις βάλλουν ενάντια στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

     

  • Πιστεύουμε ότι η επίλυση των προβλημάτων γίνεται με εκατέρωθεν κατανόηση και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και μόνο, όπως κατ’επανάληψη έχουμε αποδείξει.

Σχόλια