spot_img
ΑρχικήΔικαιοσύνηΔΣΑ: Δελτίο τύπου για τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του ΔΣΑ...

ΔΣΑ: Δελτίο τύπου για τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του ΔΣΑ κατά του Ευάγγελου Καλούση

Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά του αποπεμφθέντος από το δικαστικό σώμα Ευάγγελου Καλούση, ο οποίος – έχοντας συστήσει εσχάτως ένα μόρφωμα που ο ίδιος αποκαλεί «νομική εταιρία» –  προβαίνει συστηματικά σε ενέργειες που συνιστούν αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του αιτούντος, κ.κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣΑ, Θεόδωρος Σχινάς και Δημήτρης Βερβεσός, μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ, επεσήμαναν ότι με την αίτηση αυτή ο ΔΣΑ επιχειρεί να διασφαλίσει το δικηγορικό λειτούργημα και τη σύννομη λειτουργία της Δικαιοσύνης απέναντι σε ένα πρόσωπο, πολλώ δε μάλλον αποπεμφθέντα δικαστικό λειτουργό, το οποίο – μέσω του ως άνω μορφώματος που έχει συστήσει – αντιποιείται τη δικηγορική ιδιότητα, προβαίνοντας – εκτός των άλλων – σε αθέμιτη διαφήμιση υπηρεσιών που προσιδιάζουν μόνο στο δικηγορικό λειτούργημα. Δεν θα πρέπει, άλλωστε, να λησμονείται πως η επιλογή του νομοθέτη να επιφυλάξει αποκλειστικά και μόνο στους Δικηγόρους το ρόλο των νομικών παραστατών των πολιτών υπήρξε απόλυτα συνειδητή, καθώς η παρουσία και η παρέμβασή τους γίνεται διαχρονικά αντιληπτή ως εχέγγυο αποτελεσματικής και σύμφωνης με το νόμο διεκπεραίωσης των εν λόγω υποθέσεων.

Στη δίκη παρενέβησαν υπέρ του ΔΣΑ οι κάτωθι Δικηγορικοί Σύλλογοι, ζητώντας να γίνουν στο σύνολό τους δεκτά τα αιτήματα του ΔΣΑ, οι οποίοι και εκπροσωπήθηκαν διά των πληρεξούσιων Δικηγόρων τους ως εξής: Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, διά του μέλους του ΔΣ του ΔΣΑ κ. Παναγιώτη Γαλετσέλλη∙ Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, διά των κ.κ. Αντώνη Αργυρού, τ. Υπουργού και Ιωάννη Καλογριδάκη∙ Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, διά του Προέδρου του, κ. Κωνσταντίνου Μαργέλη και του κ. Αντώνη Αργυρού∙ Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, διά του Ταμία του, κ. Αντωνίου Γραβάνη∙ Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, διά των κ.κ. Ιωάννη Καλογριδάκη και Γεωργίου Μπέρτσου και Ροδόπης, διά του κ. Αναστασίου Κοεμτζίδη, μέλους του ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, ενώ πρόσθετες παρεμβάσεις με το ίδιο περιεχόμενο άσκησαν προφορικά ενώπιον του Δικαστηρίου και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Βόλου, διά του κ. Ευστάθιου Μπακάλη∙ Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ορεστιάδας, διά του κ. Αναστασίου Κοεμτζίδη∙ Θεσπρωτίας, διά των κ.κ. Ιωάννη Καλογριδάκη και Γεωργίου Μπέρτσου∙ Αιγίου, Κορίνθου και Σερρών, διά του κ. Αντώνη Αργυρού.

Ως μάρτυρας από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατέθεσε ο τέως Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτρης Παξινός, ο οποίος αναφέρθηκε στην ύψιστη αποστολή των μελών του δικηγορικού σώματος ως συλλειτουργών στην απονομή της Δικαιοσύνης και στον πρωταρχικό ρόλο που οι Δικηγόροι καλούνται να διαδραματίσουν εντός του δικαιικού μας συστήματος ως μόνοι αναγνωρισμένοι από τον ιστορικό νομοθέτη νομικοί παραστάτες του πολίτη. Επιπρόσθετα, τόνισε τον υψηλό και άμεσο κίνδυνο που υφίσταται ως προς την παραπλάνηση και εξαπάτηση των πολιτών εξαιτίας των παράνομων ενεργειών, που – κατά τρόπο προκλητικό και πρωτοφανή για τα δεδομένα του νομικού κόσμου της χώρας – μετέρχεται ο Ευάγγελος Καλούσης, αντιποιούμενος τη δικηγορική ιδιότητα, ευτελίζοντας την παροχή νομικών υπηρεσιών και εξισώνοντάς την με την εμπορική δραστηριότητα.

Ευελπιστούμε πλέον σε μια απόφαση που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη διασφάλιση του δικηγορικού λειτουργήματος και θα αποτρέψει τον ευτελισμό του, συνδράμοντας παράλληλα στην αποτροπή ενδεχομένων παραπλάνησης και εξαπάτησης των πολιτών.

Επισημαίνεται εκ νέου πως κάθε ανάλογη μελλοντική απόπειρα εκμετάλλευσης της ποικιλοτρόπως διατυπωθείσας και άκρως αποπροσανατολιστικής ρητορείας περί δήθεν αναγκαιότητας «ανοίγματος» του δικηγορικού επαγγέλματος, η οποία αναπτύχθηκε από γνωστούς κύκλους ιδιοτελών συμφερόντων υπό την ανοχή της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του τόπου, θα συναντά τη μαζική αντίδραση του δικηγορικού κόσμου της χώρας.
 

Lawjobs