ΔΣΑ: Δελτίο Τύπου για την συνάντηση των Προέδρων Δ.Σ.Α. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

0

Παρά το γεγονός ότι κινείται εκτός του θεσμικού πλαισίου της διερευνητικής εντολής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, σεβόμενος τη λαϊκή ετυμηγορία και τη θέση του φορέα της εντολής στο κοινοβουλευτικό σύστημα, αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Τσίπρα για συνάντηση με θεσμικούς φορείς την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012.

Κατά τη σχετική συζήτηση επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή έπρεπε να είχε προηγηθεί της κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε επίσης ότι οι συνταγματικές διατάξεις είναι ισόκυρες και, συνεπώς, υπάρχουν ως τέτοιες και εκείνες για τις διερευνητικές εντολές και την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα του δικηγορικού κλάδου, καθιστώντας σαφή την ανάγκη η νέα Βουλή να αποκαταστήσει το θεσμικό κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και του δικηγορικού λειτουργήματος και να άρει τη φοροεισπρακτική στοχοποίηση των Ελλήνων Δικηγόρων από το νομοθετικό έργο της απελθούσας.

Ταυτόχρονα, επανέλαβε την προσήλωση της δικηγορικής κοινότητας στους θεσμούς και εξέφρασε την πρόθεσή της να προασπίσει το Κράτος Δικαίου και την ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ως ύψιστο θεσμικό και πολιτικό κεκτημένο, το οποίο σε κάθε περίπτωση οφείλει να κινείται εκτός επικοινωνιακής διαχείρισης ενός εκλογικού αποτελέσματος.