ΔΣΑ : Δήλωση – Καταγγελία Προέδρου για τον Υπουργό Οικονομικών

0

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταγγέλλουν τη στάση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, έπειτα από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας των επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα προς το Υπουργείο Οικονομικών, αρνήθηκε – με περισσή αλαζονεία και περιφρόνηση – να δεχθεί τους εκπροσώπους τους, παραπέμποντάς μας σε κατώτερο υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου.

Η στάση αυτή είναι ενδεικτική της γενικότερης απροθυμίας και αδιαφορίας της πολιτικής εξουσίας να αφουγκραστεί τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και να ενεργήσει προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι των δανειστών και των εξωθεσμικών παραγόντων της χώρας.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και της συστηματικής κατασυκοφάντησης των Δικηγόρων ως δήθεν προνομιούχων και φοροφυγάδων, ο ελληνικός λαός γνωρίζει τη διαχρονική προσφορά του επιστημονικού κόσμου της χώρας στο κοινωνικό σύνολο και την ουσιαστική συνεισφορά του στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός.

Καλούμε την κυβέρνηση, και πρωτίστως τους διορισμένους και μηδέποτε εκλεγμένους από τον Ελληνικό Λαό υπουργούς να παύσουν να λογοδοτούν προς την τρόικα και πάσης φύσεως εξωθεσμικούς και προς δημοκρατικά ανομιμοποίητους παράγοντες καθιστώντας τους συνομιλητές τους και να επιδείξουν επιτέλους το δέοντα σεβασμό προς τους επιστημονικούς φορείς της χώρας και το μέσο πολίτη, που δοκιμάζονται πρωτοφανώς από ανάλγητα «μνημονιακά» μέτρα που παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής, δικαίου και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τους καλούμε, ακόμα, να εγκύψουν στα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και του ελληνικού λαού. Τρία περίπου χρόνια, μία είναι η πολιτική τους: εξαθλίωση, εξαθλίωση, εξαθλίωση. Οι δήθεν οικονομολόγοι πρέπει να βάλουν στο λεξιλόγιό τους και στα ενδιαφέροντά τους τις λέξεις: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Είναι καιρός ο κ. Στουρνάρας, έστω και μηδέποτε εκλεγμένος, να αρχίσει να λειτουργεί ως υπουργός του ελληνικού κράτους και όχι ως διευθυντής του ΙΟΒΕ. Κι αν τάχα «απειλεί» την τρόικα με παραίτηση, του υπενθυμίζουμε ότι η παραίτηση υποβάλλεται στον ελληνικό λαό, ο οποίος την περιμένει με ανυπομονησία και θα τη δεχόταν με ανακούφιση.
 
                                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                       ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ