ΔΣΑ: Ενέργειες Δ.Σ.Α. για το πρόγραμμα πραγματοποίησης άσκησης στα Δικαστήρια και, ιδίως, για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει ως προς την πληρωμή των ασκουμένων

0

Την Παρασκευή 2.12.2011, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ., πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣΑ με την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης με αντικείμενο το πρόγραμμα πραγματοποίησης άσκησης στα Δικαστήρια και, ιδίως, το πρόβλημα που έχει προκύψει ως προς την πληρωμή των ασκουμένων δικηγόρων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Εκ μέρους του ΔΣΑ συμμετείχαν οι Σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Περάκης, Aγγελος Βρεττός, Ηλίας Νικολακάκος, Φώτης Κωτσής, Νικόλαος Κουτκιάς και Χάρης Κονδύλης. Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, στη συνάντηση παραστάθηκε ο Γενικός Γραμματέας (και χειριστής του θέματος) κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση και κατόπιν της σχετικής συζήτησης, υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του κ. Γενικού Γραμματέα ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου θα είναι έτοιμες για να προβούν στην πραγματοποίηση των πληρωμών την 15.12.2011, υπό την προϋπόθεση ότι έως την 7.12.2011 θα έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο από τα Δικαστήρια συμπληρωμένα τα απογραφικά δελτία. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή δεν έχουν αποσταλεί έγκαιρα τα απαιτούμενα στοιχεία, η πληρωμή μετατίθεται για τον επόμενο μήνα.

Επίσης, ο κ. Κανελλόπουλος διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να παρουσιασθεί ξανά, ανέκυψε δε τώρα διότι πρόκειται για την πρώτη φορά υλοποίησης του προγράμματος αυτού και έπρεπε να δημιουργηθούν εξ αρχής οι απαραίτητοι μηχανισμοί και διαδικασίες.

Κατά τα λοιπά, η αντιπροσωπεία του Δ.Σ.Α. έθεσε θεσμικά το ζήτημα της ποιότητας της διενεργούμενης στα Δικαστήρια άσκησης και της ανάγκης η απασχόληση των νέων συναδέλφων να έχει ουσιαστικό επιστημονικό και επαγγελματικό περιεχόμενο, ζήτημα με το οποίο ο κ. Κανελλόπουλος συμφώνησε και εξέφρασε τη διαθεσιμότητά του για παρεμβάσεις και βελτιώσεις.