ΔΣΑ: Σεμινάρια παρουσίασης προσομοιώσεων διαμεσολάβησης

0

Μετά την εκδήλωση της επιθυμίας πολλών συμμετεχόντων στα επιτυχημένα Σεμινάρια Εισαγωγής των Δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση να παρακολουθήσουν Προσομοιώσεις Διαμεσολαβήσεων (Simulations/Role plays), ξεκινάει Κύκλος Σεμιναρίων Προσομοιώσεων Διαμεσολάβησης στο ΔΣΑ, που πραγματοποιείται από τους κ.κ. Σπύρο Αντωνέλο και Νανά Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρους Αθηνών και Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές MCIArb και ADR Group-UK αντίστοιχα, μέλη της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την συνδρομή προσκεκλημένων Συναδέλφων Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών που θα ανακοινώνονται.
Τα Σεμινάρια αυτά είναι ολιγομελή (με δυνατότητα συμμετοχής αποκλειστικά των συναδέλφων που έχουν ήδη συμμετάσχει στα σεμινάρια εισαγωγής στη διαμεσολάβηση), αυτοτελή και επαναλαμβανόμενα Σεμινάρια Εικονικών Διαμεσολαβήσεων (Προσομοιώσεων) κατά τα εκπαιδευτικά πρότυπα του Εξωτερικού.
Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους Δικηγόρους, μέσα από τη διαδικασία παρουσίασης μίας Διαμεσολάβησης, υπό μορφή παιγνίου ρόλων, να παρακολουθήσουν στην πράξη όλα τα στάδια αυτής, να λάβουν και οι ίδιοι μέρος στη διαδικασία και να αναλύσουν, με την συνδρομή των ομιλητών Διαμεσολαβητών, τις τεχνικές και τις δυσκολίες κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης αλλά και την αντιμετώπιση τους.
Κάθε εβδομαδιαία παρουσίαση θα είναι διάρκειας δυόμισι ωρών και θα περιλαμβάνει α) μία (1,5) ώρα υπενθύμιση αρχών της Διαμεσολάβησης και Εικονική Διαμεσολάβηση (Προσομοίωση) και β) μία (1) ώρα ερωτήσεις του κοινού και απαντήσεις των Διαμεσολαβητών.
Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στις 8/3/2012 και ώρα 18.00΄μμ έως 20.30΄μμ  στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, με συμμετοχή των συναδέλφων που συμμετείχαν στα σεμινάρια εισαγωγής στη διαμεσολάβηση τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2011. Την παρουσίαση θα συνδράμουν οι Δικηγόροι, Διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες CIArb Ειρήνη Ματσούκα και Ελένη Πλέσσα.
Για λόγους διευκόλυνσης της ενεργούς συμβολής των συμμετεχόντων στα Σεμινάρια και της αποτελεσματικής ανταλλαγής απόψεων ισχύει ανώτατος αριθμός 50 ατόμων ανά Σεμινάριο, κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής ειδοποίησης από τη Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου, η οποία θα ειδοποιεί τους συναδέλφους και θα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή τους με αυστηρή προτεραιότητα, τηρούμενη βάσει της ημερομηνίας συμμετοχής τους στα σεμινάρια εισαγωγής στη διαμεσολάβηση.
Τα νέα αυτοτελή Σεμινάρια Προσομοιώσεων θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι ημερομηνίες τους θα δημοσιεύονται στην διαδικτυακή ιστοσελίδα του Συλλόγου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.dsa.gr (Ενότητα: Νέα/Ανακοινώσεις / Σεμινάρια).

Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η:
Τα Σεμινάρια παρουσίασης προσομοιώσεων διαμεσολάβησης θα μεταδίδονται ταυτόχρονα από την ιστοσελίδα του Δ.Σ.Α. μέσω internet. Δηλαδή καθένας συνάδελφος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα σεμινάρια από τον προσωπικό του υπολογιστή.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ          ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΠΑΜ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
 

Σχόλια