ΔΣΠ: Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνας της 13/1/14

0

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΗΒΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

A. EΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣΠ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Όλες και όλοι λάβαμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από το Δ.Σ.Π. με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!! Υποθέσαμε ότι επρόκειτο για μία ανακοίνωση για το ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ και τις τελευταίες εξελίξεις μιάς και όλες πλέον οι παρατάξεις (ενόψει των εκλογών του ΔΣΠ)  συμφωνούν να μείνουν τα Δικαστήρια στο κέντρο του Πειραιά!!! Όμως επρόκειτο για μία ανακοίνωση υπογραφόμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Σ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ και το Γ.Γ., κ. Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗ, με την οποία μας ανακοίνωναν επειγόντως ότι το ποσό που αντιστοιχεί στο μέρισμα του έτους 2013 είναι το ποσό των 60,00 ευρώ για τον καθένα-μία από εμάς.

ΣΧΟΛΙΟ: Εκεί φτάσαμε οι δικηγόροι!!! Να ενημερωνόμαστε επειγόντως να λάβουμε 60 ευρώ!!!

  Β. ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στην κοπή της πίτας του ΔΣΠ την Κυριακή 12/1/2014 μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ άδραξαν την ευκαιρία και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, για το μείζον θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων  και ενημέρωσαν και τον κ. Εισαγγελέα Ι. ΤΕΝΤΕ για τις τυχόν ευθύνες λόγω της γνωστής οσμής σκανδάλου (η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι η ακύρωση των διαδικασιών παραχώρησης των 28 ακινήτων από το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ).

1. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ενώ δεν ειπώθηκε το παραμικρό για τα Δικαστήρια στον απολογισμό της εξαετίας από τον Πρόεδρο κ. Σ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ και την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Δ.Σ.Π., μετά το τέλος της τελετής μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ (Γ. ΚΑΡΔΑΡΑΣ, Ν. ΛΙΑΠΑΚΗΣ, Γ. ΒΡΕΛΛΟΣ, Κ. ΓΚΙΟΥΛΙΣΤΑΝΗΣ κ.α.) παρουσία και της Προέδρου του Πειραϊκού Συνδέσμου, κας Μ. ΤΣΑΝΑΚΗ, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Υπουργό για τη συνέχιση των εργασιών στου «ΚΕΡΑΝΗ» και τη σπατάλη χρημάτων του Ελληνικού Δημοσίου για αναδιαρρύθμιση  και μετατροπή χώρων σε Δικαστικές αίθουσες, παρά τη συντριπτική απορριπτική απόφαση της Γ.Σ. των Δικηγόρων.

Ο Υπουργός στις απαντήσεις του κινήθηκε σε δύο αντιφατικά μεταξύ τους επίπεδα:

Α) στο ένα επίπεδο είπε ότι το θέμα έχει «παγώσει» και

Β) στο δεύτερο επίπεδο είπε ότι «για να υπάρχουν μέσα στην πόλη του Πειραιά τα Δικαστήρια μπορεί να υπάρξει (για την αρμοδιότητα) διοικητική επέκταση των ορίων του Δήμου Πειραιά επί της οδού Θηβών έως το κτίριο ΚΕΡΑΝΗ»!!!

ΣΧΟΛΙΟ: Σε ό,τι αφορά το δεύτερο επίπεδο της δήλωσης του Υπουργού νομίζουμε ότι αν δεν ειπώθηκε χάριν αστειότητας ΤΟΤΕ προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας ως πολιτών και Δικηγόρων .

2. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. Ι. ΤΕΝΤΕ, ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ 28 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΚΕΡΑΝΗ» ΠΟΥ ΕΠΩΛΗΘΗΣΑΝ ΑΝΤΙ «ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ» ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!!!

Τα  μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ (Ι. ΚΑΡΔΑΡΑΣ, Ι. ΒΡΕΛΛΟΣ) έθεσαν στον κ. Ι. ΤΕΝΤΕ το ζήτημα του τυχόν  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ και τις τυχόν ευθύνες όσων έθεσαν σε κίνηση την όλη διαδικασία να σπαταλώνται εν μέσω λιτότητας τεράστια χρηματικά ποσά (άνω του 1.000.000 ευρώ) για την «αναδιαρρύθμιση» των χώρων του ΚΕΡΑΝΗ (από κτίρια γραφείων) σε αίθουσες ακροατηρίων με συνοπτικές πολεοδομικές διαδικασίες με έκδοση ΚΥΑ Υπ. Δικαιοσύνης και Υπ. Περιβάλλοντος, και μάλιστα κατά παρέκκλιση όλων των ισχυόντων έως σήμερα (!!!) κτιριοδομικών όρων (!!!) (με καταβλητέο μίσθωμα 2.652.000 ευρώ ετησίως στην ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕ – INVEL BV) έναντι 692.000 ευρώ που καταβάλλει σήμερα  το Δημόσιο για όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες Πειραιά!!!). Έχουμε επιφυλαχθεί να καταθέσουμε ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ.
 
3. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ

Η ίδια Επιτροπή πίεσε το ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ να επιταχύνει τις διαδικασίες για την πρώην ΡΑΛΛΕΙΟ (πλατεία Κοραή) ή τον ΠΥΡΓΟ (στο λιμάνι) ή και τα δύο.

ΣΧΟΛΙΟ: Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι μετά την κοπή της πίτας του Δ.Σ.Π. και μετά τις συναντήσεις-διαμαρτυρίες  της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ επισκέφθηκαν το «ΓΙΑΠΙ» της πρώην Ραλλείου στην πλατεία Κοραή.

Γ. ΝΕΕΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΠ, κ. Σ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΣΤΟ ΕΒΕΠ

Φαίνεται ότι οι πίτες βγάζουν ειδήσεις. Στην τελετή του ΕΒΕΠ την 13/1/2014 ο Πρόεδρος Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ ζήτησε από το Δήμαρχο και την Πολιτική Ηγεσία να παραμείνουν τα Δικαστήρια στο κέντρο της πόλης σε ένα από τα κτίρια του Δήμου που μένουν αχρησιμοποίητα. Ο Δήμαρχος έλαβε το λόγο και επανέλαβε ότι «δεν θα φύγουν τα Δικαστήρια παρά το γεγονός ότι ο κ. Μανουσάκης επιμένει».

Αυτό προκάλεσε απάντηση του κ. Προέδρου του ΔΣΠ «ότι η Πολιτεία έχει αποφασίσει για τη μεταστέγαση η οποία θα γίνει μετά το Μάιο του 2014 και τις εκλογές». Υπενθυμίζουμε ότι είχε πει ότι στις 31/10/2013 θα έχουν φύγει τα Δικαστήρια!!!

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τους αγώνες ανεξάρτητα από τις εκλογές του ΔΣΠ και ανεξάρτητα από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Δεν εμπιστευόμαστε δηλώσεις οποιασδήποτε σκοπιμότητας Δημάρχου και Πολιτικής Ηγεσίας όσο εξελίσσεται ένα διαφαινόμενο σκάνδαλο.

Δ. ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣΠ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΡΑΛΛΕΙΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥ «ΚΕΡΑΝΗ

Μετά την απόφαση του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ για τα 28 ακίνητα (συμπεριλαμβανομένου και του ΚΕΡΑΝΗ) καθώς και τις εξελίξεις μετά τις Δικαστικές Ενέργειες (ΣτΕ, Διοικητικό Εφετείο, Μηνυτήρια Αναφορά που ετοιμάζεται) στις οποίες έχουμε προβεί που σίγουρα έχουν «ταρακουνήσει» την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ καλείται η πλειοψηφία του ΔΣΠ στην οποία περιλαμβάνεται και ο υποψήφιος Πρόεδρος, κ. Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, να λάβει ως συνδικαλιστικό και θεσμικό όργανο συγκεκριμένη απόφαση ότι τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ θα ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΙΝΗΤΑ. Τέλος, να λάβει μέρος στις Δικαστικές Ενέργειες που εκκρεμούν (ΣτΕ, Διοικητικό Εφετείο Πειραιά-10/4/2014) ή που πρόκειται να γίνουν. Επίσης, να συμβάλει ο ΔΣΠ με κάθε μέσο στην άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση για εξεύρεση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, ανάθεση σε Μελετητικό Γραφείο για την προσφορότερη λύση κλπ. ΑΛΛΩΣΤΕ θα κατατεθεί στις 14/1/2014 πρόταση για όλα τα παραπάνω προς την πλειοψηφία του ΔΣΠ και τον υποψήφιο Πρόεδρο, κ. Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗ, που μέχρι σήμερα ολιγωρεί.

Πειραιάς, 13/1/2014

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ