ΔΣΠ: απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από τον Πειραιά

0

Φεύγει οριστικά από τον Πειραιά ο ΟΚΑΝΑ, όπως ανακοίνωσε, την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της πόλης του Πειραιά και της Αθήνας, σε κοινή σύσκεψη που μετείχε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Στέλιος Μανουσάκης.

     Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα αποχωρήσει οριστικά η μονάδα του ΟΚΑΝΑ από τον Πειραιά στις 2 Οκτωβρίου 2011 και εντός 15 ημερών θα ανακοινωθούν τα νοσοκομεία στα οποία θα δημιουργηθούν οι νέες μονάδες.

     Επιτέλους τελειώνει η ταλαιπωρία των Πειραιωτών, από τη λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας Υποκατάστασης στη πόλη μας και κυρίως των πασχόντων συνανθρώπων μας, με την κατάργηση της «λίστας της ντροπής», που όπως πολύ σωστά ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, «ντροπιάζει όλους μας». Η διαίρεση της ευθύνης για την οποία έκανε λόγο ο Υπουργός θα «διαιρέσει» και το πρόβλημα και θα οδηγήσει σύντομα στην επίλυσή του.

     Το κρίσιμο είναι η  ουσιαστική και αποτελεσματική βοήθεια που μπορεί να παρασχεθεί στους εξαρτημένους πάσχοντες και αυτό είναι  τεράστιο ζήτημα που λήγει οριστικά, με την αποφασιστικότητα των αρμοδίων αρχών και τη συνεργασία και αρωγή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
 

Σχόλια