ΔΣΠ: Ψήφισμα για τα επεισόδια

0

O Δ.Σ.Π. καταδικάζει απερίφραστα την ωμή και συντονισμένη κρατική βία που εκδηλώθηκε απρόκλητα στους δρόμους της Αθήνας με τη χρήση έντονης σωματικής βίας κατά των διαδηλωτών και με τη συνεχή ρίψη χημικών αερίων, ιδιαιτέρως επικίνδυνων για την υγεία, που σκοπό είχαν να διαλύσουν τις μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και να αποδυναμώσουν τη φωνή του πολίτη που θέλησε να διαδηλώσει ειρηνικά την αντίθεση του στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Η στάση αυτή των αστυνομικών οργάνων για την οποία φέρει την πολιτική ευθύνη η ίδια η κυβέρνηση, παραβιάζει κατάφωρα και εκμηδενίζει τα συνταγματικά δικαιώματα της ελεύθερης έκφρασης και του συνέρχεσθαι, πεμπτουσία της δημοκρατίας, την οποία η κυβέρνηση επικαλείται αλλά δεν την κατοχυρώνει και δεν δικαιολογείται από καταδικαστέες συμπεριφορές « αγνώστων ».
Η απροκάλυπτη χρήση βίας και η ενορχηστρωμένη επίθεση των οργάνων της τάξης κατά των πολιτών για μια φορά ακόμα, προκαλούν αποστροφή στον οικονομικά και κοινωνικά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και εμπεδώνουν αισθήματα απώλειας κοινωνικής συνοχής και έντονης κοινωνικής αδικίας.

Σχόλια