ΔΣΠ: Δελτίο Τύπου σχετικά με τη μεταφορά δικηγορικής ύλης

0

Τα προβλήματα της Δικαιοσύνης έχουν κατεξοχήν λειτουργικό υπόβαθρο και δεν επιλύονται με καινοφανείς θεσμικές αλλαγές που παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Οι συνταγματικές εγγυήσεις του φυσικού δικαστή και οι δικονομικές εγγυήσεις της δίκαιης δίκης δεν επιδέχονται κανενός είδους εκπτώσεις. Η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες καθώς με τις απαράδεκτες αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες είτε δικής της επιλογής είτε εξωθεσμικών παραγόντων, θέτει σε κίνδυνο τα θεμέλια της συνταγματικής και δικαιϊκής τάξης στη χώρα μας.

Η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί επιτρέπει σε πρόσωπα και επιτροπές που δεν έχουν καμία συνταγματική και πολιτική νομιμοποίηση να ελέγχουν και να εποπτεύουν τα Δικαστήρια και τους Έλληνες δικαστές. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά είναι αλληλέγγυος με την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και αντιτίθεται σε κάθε μέτρο που θυσιάζει την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης στο όνομα της δήθεν «επιτάχυνσης».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά είναι παρών μαζί με τους άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους σε κάθε γόνιμο και πραγματικό διάλογο για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης. Αρνείται, όμως, να νομιμοποιήσει και να αποδεχτεί προειλημμένες αποφάσεις που βάλλουν κατά της συνταγματικής τάξης, δημιουργούν ανασφάλεια δικαίου και καταρρακώνουν το αίσθημα δικαίου των πολιτών, σε μια εποχή μάλιστα που η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της οφείλουν να επιτελέσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο για να προστατεύσουν να νόμιμα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών ώστε να μην απωλεσθεί η κοινωνική συνοχή και να μην καταρρεύσει το Κράτος Δικαίου.

Σχόλια