ΔΣΠ: Συμβολική Κατάληψη

0

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου της οδού Θηβών προχωράει  την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία συμπαρίστανται όλοι οι προϊστάμενοι των Δικαστηρίων του Πειραιά καθώς και ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Είναι γνωστόν ότι το  υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, Φίλωνος και Σκουζέ καθώς και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, στερούνται εξόδων κινδύνου, με συνέπεια όταν συμβεί κάποιο ατύχημα ή έκτακτο περιστατικό να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή όλων όσων παρευρίσκονται στα κτήρια αυτά.
Επιπλέον για μισθώματα όλων των δικαστικών κτηρίων της πόλης του Πειραιά, επιβαρύνεται ετησίως ο κρατικός υπολογισμός με 1,2  εκατομμύρια ευρώ.
 
Ενώπιον αυτής της τραγικής κατάστασης είναι μονόδρομος για την Πολιτεία η  μεταστέγαση  των Δικαστηρίων του Πειραιά στο ανωτέρω κτήριο των παλαιών αποθηκών «ΚΕΡΑΝΗΣ»  που έχει έκταση 58.000 τ.μ. και ανήκε στην ΚΕΔ.  Η μετεγκατάσταση θα καλύψει όλες τις ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής και θα απαλλάξει, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία  το Δημόσιο από την καταβολή  του υπέρογκου ποσού του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για μισθώματα ενώ θα αναβαθμίσει τον θεσμό της Δικαιοσύνης  αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  
 

Ο Πρόεδρος

Στέλιος Μανουσάκης
 

Σχόλια