Ε.Α.Ν.Δ.Α. : Δελτίο Τύπου Ε.Α.Ν.Δ.Α. για τα Επεισόδια την Ημέρα Ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου

0

Την ώρα που το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφιζε το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», το οποίο, σε συνδυασμό με τον «εφαρμοστικό νόμο», περιέχει, πληθώρα διατάξεων που θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και καθιστούν την οικονομική επιβίωση του μέσου πολίτη άκρως προβληματική, ενώ, επίσης, πλήττει σε μεγάλο βαθμό το ήδη βαλλόμενο επάγγελμά μας μέσω μιας αμιγούς «φορομπηχτικής» πολιτικής, …

 

… το κέντρο της Αθήνας είχε παραδοθεί στο χάος. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ασκήθηκε από τις αστυνομικές αρχές εκτενής, πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας και δυσανάλογη με το είδος της διαδήλωσης βία, ενώ η χρήση χημικών ουσιών προκάλεσε ασφυκτικές συνθήκες στο κέντρο της πόλης για ένα 24ωρο, θέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Ως νέοι άνθρωποι, καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία υπό οποιαδήποτε μορφή και από όπου και αν προέρχεται. Σε μία δοκιμαζόμενη από πάσης απόψεως κοινωνία, το μέτρο και η πρακτική εφαρμογή της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της αναλογικότητας εκ μέρους των αστυνομικών αρχών είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη τόσο της ασφάλειας των πολιτών όσο και της κοινωνικής ειρήνης.

Σχόλια