Ε.Α.Ν.Δ.Α. : Έκτακτη ανακοίνωση της ΕΑΝΔΑ για την άσκηση στα Δικαστήρια

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση σήμερα 2.12.2011 και ώρα 10 π.μ. με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το πρόγραμμα της άσκησης στα δικαστήρια και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πληρωμής των συναδέλφων. Αποτέλεσμα τόσο των υπεύθυνων και θεσμικών ενεργειών της Ένωσής μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όσο και της σημερινής συνάντησης υπήρξε η διαβεβαίωση των κάτωθι:

• το αναλογούν ποσό για την πληρωμή των ασκούμενων έχει ήδη ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΙ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
  • Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποσταλούν από όλα τα οικεία δικαστήρια συμπληρωμένα τα απογραφικά δελτία, τα οποία για το λόγο αυτό μαζί με άλλα σχετικά επισυνάπτουμε στην παρούσα ανακοίνωση, όπως αυτά έχουν ήδη αποσταλεί από το Υπουργείο στις δικαστηριακές αρχές.
  • Η πληρωμή των συναδέλφων, με την προϋπόθεση την έγκαιρη αποστολή από τις δικαστηριακές αρχές των ως άνω απογραφικών, θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών της 7ης Δεκεμβρίου και θα αφορά στο χρονικό διάστημα 16/9/2011-30/11/2011.

Καλούμε τις δικαστηριακές αρχές σε άμεση αποστολή των απογραφικών δελτίων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας μέσω των θεσμικών δυνατοτήτων της πράττει εξαρχής, και υπό αντίξοες συνθήκες, ό,τι είναι δυνατόν και λυσιτελές προκειμένου το πρόγραμμα της άσκησης στα δικαστήρια να κυλήσει ομαλώς και να προστατευθούν τα δικαιώματα των ασκούμενων συναδέλφων.