ΕΔΕ: Έγγραφο απευθυνόμενο στους θεσμικούς παράγοντες της Δικαιοσύνης και όλους τους Δικαστικούς Λειτουργούς για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

0

Με την παράκληση να ενημερώσουν και τους υπηρετούντες στα αντίστοιχα Δικαστήρια και Εισαγγελίες Συναδέλφους.

                Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20ης Οκτωβρίου 2012 απεφάσισε, με συντριπτική πλειοψηφία, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2012, δεδομένου ότι, μέχρι τώρα, ουδεμία υποχώρηση υπάρχει, από μέρους των Κυβερνητικών παραγόντων στις σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις των αποδοχών μας, και μάλιστα σε ποσοστά, τα οποία, συνυπολογιζόμενης και της ήδη επελθούσας περικοπής του 38%,φθάνουν ή υπερβαίνουν το συνολικό ποσοστό του 60%. Το ανωτέρω ποσοστό των μειώσεων είναι αναμφίβολα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ, ΠΑΡΑΛΟΓΟ και ΜΗ ΑΝΕΚΤΟ και δημιουργεί ευλόγως την εντύπωση ότι συνεχίζεται η προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους της Δικαιοσύνης και περιορισμού της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών.

               Υπογραμμίζουμε, ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων και ειδικότερα κατά τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, κατά τις οποίες θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τα οικονομικά μέτρα και στη συνέχεια αυτά θα ψηφιστούν στη Βουλή, επιβάλλουν ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΟΜΟΨΥΧΙΑ όλων, ώστε να μην διευκολύνουμε εμείς οι ίδιοι, με ρωγμές και διαφοροποιήσεις, την ακύρωση του μέχρι τώρα αγώνα μας.
                Από όλους όσους απευθύνεται το παρόν έγγραφο, και οι οποίοι κατέχουν θεσμική θέση στην Δικαιοσύνη και ιδιαιτέρως από την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Α.Π. και από τον Προϊστάμενο του Συμβουλίου Επιθεώρησης, των οποίων σεβόμαστε τόσο τη θέση τους όσο και τις απόψεις τους, ΖΗΤΟΥΜΕ και ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της συνέχισης των κινητοποιήσεων και να μας στηρίξουν .

               Το ισχυρότερο όπλο στον αγώνα μας είναι Η ΣΤΗΡΙΞΗ, Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου               Γεώργιος Μανωλίδης

Αρεοπαγίτης                                        ΠρόεδροςΕφετών