ΕΔΕ: Ενήμερωση για αποτέλεσμα συνάντησης με με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο και για ενέργειες προς τα Διεθνή Όργανα

0

Τα Προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων, ξεκινάμε μια νέα σειρά συναντήσεων, με τους αρχηγούς των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Στα πλαίσια των επαφών αυτών, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση, με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος μας εδήλωσε ότι το Κόμμα του στηρίζει τον αγώνα μας, διότι αναγνωρίζει τη θεσμική θέση των Δικαστικών Λειτουργών, τη Συνταγματική κατοχύρωση του Μισθολογίου τους, καθώς και την σπουδαιότητα και τις μεγάλες ευθύνες του Λειτουργήματός τους.

            Ενημερώνουμε, επίσης, τους συναδέλφους, ότι ως εξέλιξη των ενεργειών μας προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, κατατέθηκε, μετά από αίτημά μας προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τον Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Σαλαβράκο, σχετικά με το ζήτημα των νέων μειώσεων του Μισθολογίου των Ελλήνων Δικαστών, η οποία θα συζητηθεί σύντομα. Περαιτέρω, στην ετήσια Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών ( 10-15 Νοεμβρίου 2012) ορίστηκε επίσης, μετά από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Ένωσης Δικαστών, ως πρώτο θέμα συζήτησης, το θέμα των νέων περικοπών των αποδοχών μας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις Ενώσεις Δικαστών των άλλων χωρών, ώστε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη.

 

                                        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                   
                                ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
                                        Αρεοπαγίτης                                                        Πρόεδρος Εφετών