Εγκαίνια του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης

0

Το σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας επισκέφτηκαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντ. Ρουπακιώτης, ο Υφυπουργός κ. Κ. Καραγκούνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ν. Κανελλόπουλος.
Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους κρατούμενους για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί και οι οποίες αποβλέπουν στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Ο κ. Ρουπακιώτης εγκαινιάζει στις 5 μ.μ. το νέο Δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του Εφετείου, της Εισαγγελίας Εφετών, του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Διοικητικού Πρωτοδικείου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ειρηνοδικείου, του Πταισματοδικείου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Υπηρεσίας Ανηλίκων, ενώ έχουν προβλεφθεί γραφεία και για τον Δικηγορικό Σύλλογο.
Το Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 4.240 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 4 ορόφους. Το συνολικό εμβαδόν της ανωδομής είναι 8.258 τ.μ και του υπογείου 2.116 τ.μ.
Το έργο, συνολικής δαπάνης 21.170.000 ευρώ, παραδόθηκε προς χρήση το Σεπτέμβριο του 2012 και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., ενώ η μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη και παραλαβή του Δικαστικού Μεγάρου ανατέθηκε στη «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε».
 

Σχόλια