ΕΝΔΕ:Δελτίο Τύπου για το Συνέδριο της Μυτιλήνης

0

H Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως διοργανώνουν στη Μυτιλήνη (Δημοτικό Θέατρο) στις 3 και 4 Ιουνίου 2011 συνέδριο με θέμα:            « Μετανάστευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα»
 Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν άνω των τετρακοσίων (400) συνέδρων (Δικαστικοί Λειτουργοί) από όλη τη Χώρα, και οι Δικηγόροι Μυτιλήνης και Χίου. Θεωρείται το μεγαλύτερο, από απόψεως συμμετοχής, συνέδριο που διοργανώνεται στο χώρο της Δικαιοσύνης την τελευταία δεκαετία. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν δύο (2) ημέρες: την Παρασκευή: 3 Ιουνίου από ώρα 09:30 έως 15:00 και το Σάββατο: 4 Ιουνίου από ώρα 09:30 έως 15:00. Οι σύνεδροι θα καταφθάσουν στο νησί στις 2 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και θα αναχωρήσουν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Κυριακής 5 Ιουνίου.
Στις επί μέρους συνεδρίες του Συνεδρίου θα προεδρεύσουν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Καλαμίδας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες ,o Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμένος και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού  Συλλόγου Μυτιλήνης κ.  Δημήτρης Καλλίας.  Γενική εισαγωγή στο θέμα του συνεδρίου , καθώς και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου , Αρεοπαγίτης .  Θα παρασταθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Υπουργοί  Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης  ,  Περιβάλλοντος  Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Νίκος Σηφουνάκης, η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Ελπίδα Τσουρή, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, οι Βουλευτές κ.κ. Σπύρος Γαληνός και Σταύρος Σκοπελίτης, οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης κ.κ. Ιάκωβος και Χρυσόστομος, αντίστοιχα, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αθανάσιος Γιακαλής , ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Δημήτριος Βουνάτσος, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Φωκίων Γεωργακόπουλος, o Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέων Παπαδόπουλος.
Στο Συνέδριο , οι ομιλητές και οι παρεμβαίνοντες θα προσεγγίσουν το ακανθώδες για την ελληνική επικράτεια ζήτημα της μετανάστευσης από πολιτικής, νομικής και κοινωνικής σκοπιάς , ενώ θα αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος των τοπικών παραγόντων του ακριτικού νησιού της Μυτιλήνης στην διαχείριση των προβλημάτων και την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών.       

Σχόλια