spot_img
spot_img
ΑρχικήΔικαιοσύνηΈνωση Δικαστών – Εισαγγελέων: Προκήρυξη αρχαιρεσιών (18/4/2012)

Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων: Προκήρυξη αρχαιρεσιών (18/4/2012)

spot_img
spot_img
spot_img

 Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού της Ένωσής μας, ορίστηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Πρακτικό 81/17-4-2012 ), οι ημερομηνίες διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Τριμελών Εφετειακών Επιτροπών. Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων εκτός Αθηνών και Πειραιά και την επομένη Κυριακή 3 Iουνίου 2012 στις τελευταίες (Αθήνα και Πειραιά).
Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 17 του καταστατικού, εκτίθενται σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή  γίνονται με δήλωση προς το Δ.Σ. της Ένωσης,  η οποία συνοδεύεται για τους υποψηφίους του Δ.Σ. με παράβολο ενός ευρώ και πενήντα λεπτών (1,5 )€.
Τις υποψηφιότητες τις υποβάλλουν στο Δ.Σ. οι ίδιοι οι υποψήφιοι ή εκπρόσωποι τους με έγγραφες εξουσιοδοτήσεις θεωρημένες για την γνησιότητα της υπογραφής τους από Δημόσια αρχή ή την Δικαστική υπηρεσία στην οποία υπηρετούν.
Προθεσμία  υποβολής   υποψηφιοτήτων   μέχρι  τις   27 Απριλίου 2012,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00.
Την ίδια ημέρα με τις αρχαιρεσίες στα επαρχιακά Δικαστήρια (27/5/2012) θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες για τις Εφετειακές Επιτροπές. Οι σχετικές αιτήσεις για υποψηφιότητα υποβάλλονται μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία στην Εφορευτική Επιτροπή του Πρωτοδικείου της έδρας του Εφετείου, η οποία ανακηρύσσει τους επιτυχόντες και τους επιλαχόντες κατά το άρθρο 18α του καταστατικού.
Οι υποψήφιοι μπορούν, εάν επιθυμούν, να παραδώσουν για δημοσίευση  σύντομο άρθρο (μέχρι 200 λέξεις) σε ηλεκτρονική μορφή , το αργότερο μέχρι 27 Απριλίου 2012 για τα « Δικαστικά Νέα » και το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου 2012 για την ιστοσελίδα της Ένωσης. Μετά την παρέλευση των ημερών  αυτών  δεν θα υπάρχει δυνατότητα δημοσίευσης στα Δικαστικά Νέα ή  στην ιστοσελίδα αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οδηγίες για την διενέργεια των αρχαιρεσιών και αποστολή του εκλογικού υλικού.
Παρακαλούμε τους κ.κ. Προϊσταμένους των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών να αναρτήσουν την παρούσα προκήρυξη σε εμφανές σημείο των δικαστικών καταστημάτων και με φροντίδα τους να λάβουν γνώση όλοι οι Δικαστικοί Λειτουργοί της περιφερείας τους.

 

spot_img

Lawjobs