Οι αποφάσεις που λάβαμε, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 15 ης Οκτωβρίου 2011, είναι πολυσήμαντες, λόγω του θεσμικού τους χαρακτήρα .Καταδεικνύουν δε την αγωνία των συναδέλφων για την προάσπιση του Θεσμού της Δικαιοσύνης και την υπόστασή μας ως λειτουργών και εργαζομένων .
Όσο και αν οι αποφάσεις αυτές χαρακτηρίζονται από μερικούς ως « πρωτοφανείς» για τα δικαστικά χρονικά , δεν παύουν να είναι αναγκαίες και μέσα στα καθήκοντά μας να προστατεύουμε το Σύνταγμα και τους Θεσμούς, όπως πράττουμε μέχρι σήμερα.
Συνεπώς, θεωρώ αδιανόητο να υπάρξει έστω και ένας συνάδελφος που να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις αυτές .
Η Δικαιοσύνη καλείται στις κρίσιμες αυτές ώρες να σταθεί στο ύψος της.
Ο λαός τώρα μας χρειάζεται και μας θέλει υπερήφανους, απαιτώντας να σεβαστούμε τη Συνταγματική μας θέση και την κοινωνική μας αποστολή.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης