Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ανακοίνωση για την τρομοκρατική ενέργεια στο Πρωτοδικείο Αθηνών

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα την 17 Ιουλίου 2013, με την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στα Γραφεία της Ένωσής μας, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση και διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους και ότι οι προσπάθειες προς εκφοβισμό τους πέφτουν στο κενό.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πράξη βίας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανύποπτων πολιτών και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους φορείς και τους μεμονωμένους πολίτες, για τις εκδηλώσεις συμπαράστασής  τους. .
Καλούμε την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία να κατανοήσει ότι το Λειτούργημα του Δικαστή, πέραν των μεγάλων ευθυνών και του μεγάλου φόρτου εργασίας, ενέχει και ιδιαίτερη επικινδυνότητα και αξιώνουμε να υλοποιηθούν ταχύτατα τα μέτρα ασφαλείας, για τη φύλαξη των Δικαστηρίων και για την προστασία των Δικαστών, των Δικηγόρων, των Δικαστικών Υπαλλήλων και των διαδίκων.