Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Κύπρο

0

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα. Μαρία Γιαννακάκη. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωνά Νικολάου, και σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο.

Κατά τη συνάντησή τους, αύριο Πέμπτη,  οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Διοικητικής Συνεργασίας και θα συζητήσουν θέματα αρμοδιότητάς τους. Μεταξύ άλλων, στην ατζέντα περιλαμβάνονται ζητήματα Διοικητικής Δικαιοσύνης, με έμφαση στις υποθέσεις Διεθνούς Προστασίας, συνεργασίας στην ανάπτυξη προγραμμάτων απεξάρτησης, και επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων, επιμόρφωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς και θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Άντρο Κυπριανού.

Σχόλια