Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης στο ΔΣΑ

0

Κατά τη σημερινή επίσκεψη που πραγματοποίησε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Νικόλα Κανελλόπουλο, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της Δικηγορίας και της Δικαιοσύνης γενικότερα.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, συνεχάρη τον κ. Αθανασίου για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας και το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος και ευελπιστώντας σε μία αγαστή συνεργασία προς όφελος της Δικαιοσύνης και της προάσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών. Παράλληλα, έθεσε εκ νέου το ζήτημα του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογικής μεταχείρισης των Δικηγόρων, που, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση των παραστάσεων σε δικαστήρια και συμβόλαια, ενόψει της οικονομικής κρίσης, οδηγούν ολοένα και περισσότερους συναδέλφους στην έξοδο από το επάγγελμα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και συνεχάρη το δικηγορικό σώμα για τη διαχρονική συμβολή του στους αγώνες για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επιπλέον, επισήμανε ότι παρερμηνεύθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τους απολυμένους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή, καθόσον ο ίδιος τάσσεται υπέρ του θεσμού της προσωρινής διαταγής αλλά συγχρόνως κρίνει αναγκαίο να επισπεύδεται η εκδίκαση των υποθέσεων στο πλαίσιο των οποίων έχει υπάρξει έκδοση τέτοιων διαταγών, πρόταση η οποία άπτεται του γενικότερου ζητήματος της επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με την προώθηση τόσο της διαμεσολάβησης όσο και της χορήγησης των ψηφιακών υπογραφών για την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ευχαριστεί τον κύριο Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα για την επίσκεψή τους, την οποία αντιλαμβάνεται ως έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα προβλήματα του κλάδου μας, με την ευχή να μην υποκύψουν σε πιέσεις εξωθεσμικών παραγόντων που φιλοδοξούν να χαράσσουν τη γενική πολιτική ενός κυρίαρχου κράτους και, προκειμένου να επιτύχουν ευχερέστερα την εξυπηρέτηση σκοπών αντίθετων προς το εθνικό συμφέρον, επιδόθηκαν εξαρχής στη στοχοποίηση των Δικηγόρων, μεθοδεύοντας την απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος.