Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης στον Ελεώνα και τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

0

Τις γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών καθώς και το Κέντρο Αποκατάστασης Τοξικομανών Κρατουμένων (Κ.Α.Τ.Κ.Ε.Θ.) επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Υφυπουργός κ. Κώστας Καραγκούνης και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Μαρίνος Σκανδάμης, ενώ προχθές η πολιτική ηγεσία επισκέφθηκε όλες τις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Ο κ. Ρουπακιώτης επισκέφθηκε τους θαλάμους του Ελεώνα, συνομίλησε με κρατούμενες καθώς και με τοξικοεξαρτημένες που μετέχουν στην κοινότητα του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί εντός του καταστήματος και τις ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου που αφορούν στον Κώδικα για τα ναρκωτικά και τον Σωφρονιστικό Κώδικα. «Είναι χρέος μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης αλλά και να διευρύνουμε τα όρια των δυνατοτήτων για την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών έκτισης ποινών και την κοινωνική επανένταξη. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες και καταθέτουμε δυο νομοσχέδια με πρωτοποριακές ρυθμίσεις, εναρμονισμένες στο σύγχρονο σωφρονιστικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης.
Οι κρατούμενες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διότι πολλά από τα αιτήματά τους, όπως η εξομοίωση των προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας και στους καταδικασθέντες για ναρκωτικά, η διαγραφή πειθαρχικών ποινών και η ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση για τους τοξικοεξαρτημένους αντιμετωπίζονται με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Σήμερα στον Ελεώνα, ο οποίος φιλοξενεί και 13 παιδιά, λειτουργεί εργαστήρι ζωγραφικής (συμμετέχουν 30 κρατούμενες), Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( 20 κρατούμενες) και Ομάδα μουσικής (15 κρατούμενες).
Ο κ. Ρουπακιώτης συναντήθηκε επίσης και με τους 12 κρατούμενους που μετέχουν στο στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα του Κ.Α.Τ.Κ.Ε.Θ. και βρίσκονται στην 3 φάση (φάση ψυχικής απεξάρτησης και προετοιμασίας για την κοινωνικοποίησή τους ), οι οποίοι αναμένουν την κατάθεση των νομοσχεδίων.
 

Σχόλια