Επιστολή Συντονιστικής στον Υπουργό Οικονομικών για τον υπό ψήφιση περιορισμό της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου

0

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γιάννης Αδαμόπουλος και οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιά κ.κ. Νίκος Βαλεργάκης και Στέλιος Μανουσάκης απέστειλαν σήμερα επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, κοινοποιούμενη στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά και στους Προέδρους των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, σχετικά με τον προωθούμενο περιορισμό της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την υποχρέωση αποζημίωσης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Με την εν λόγω επιστολή η οποία επισυνάπτεται ανωτέρω, συνοδευόμενη από σχετική απόφαση της Ολομέλειας και αντίστοιχο ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με την υπό ψήφιση ρύθμιση, οι κ.κ. Πρόεδροι καλούν τον κ. Υπουργό:

α) να αναλογιστεί τις ολέθριες συνέπειες που αναμένεται να έχει – σε επίπεδο νομικό και κοινωνικό, ασφάλειας των συναλλαγών και του δικαίου – η θέσπιση της κατατεθείσας διάταξης αναφορικά με τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων που θα αδυνατούν να καλύψουν τη ζημία τους, καταδικαζόμενα στην ανέχεια και στην οικονομική εξαθλίωση, κατά τρόπο κοινωνικά ανάλγητο και απάνθρωπο, που δεν αρμόζει σε μία συντεταγμένη πολιτεία και

β) να αποσύρει άμεσα την κατάπτυστη αυτή διάταξη, κατευθύνοντας κάθε ενέργεια προς το σκοπό της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών στην ασφαλιστική αγορά, και της οικονομικής ενδυνάμωσης του Επικουρικού Κεφαλαίου, αποτρέποντας – έστω και την ύστατη στιγμή – τη μετακύλιση των προβλημάτων του στους Έλληνες πολίτες, παθόντες ή ασφαλισμένους.