Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος: Ν. 3994 Τροποποιήσεις ή Συμπληρώσεις άρθρων του Κ.ΠΟΛ.Δ.- Προεδρικό Διάταγμα Υπ’ αριθμ. 68 (Φ.Ε.Κ. 153 Α΄/1-7-2011)- Δημοσίευση του ν. 3986/11 για αναστολή πλειστηριασμών

0

Ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Γραμματεία έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ενημερώσουμε για άλλη μία σημαντική κατάκτηση του Κλάδου μας.
Σήμερα, ψηφίστηκε κατ’ άρθρο το ψηφισθέν κατ’ αρχήν χτές (12-7-2011) νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».
Οι προτάσεις που γίνονταν τα τελευταία χρόνια από την Ομοσπονδία μας, περί τροποποιήσεων ή συμπληρώσεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, έγιναν στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποδεκτές και αποτελούν πλέον (θα δημοσιευθεί εντός των επομένων ημερών στο ΦΕΚ) νόμο του Κράτους.
Επιγραμματικά επιλύθηκε το ζήτημα της θυροκόλλησης στην εξώθυρα πολυκατοικιών, η αναστολή των προθεσμιών εκτέλεσης κατά το μήνα Αύγουστο, ορίστηκε ως εξαιρετέα ημέρα το Σάββατο και τέλος ξεκαθαρίστηκε πως την ηλεκτρονική επίδοση μπορεί να την διενεργεί ΜΟΝΟ ο δικαστικός επιμελητής της περιφέρειας του τόπου της επίδοσης.
Αυτό το τελευταίο είναι, μαζί με το ήδη εκδοθέν Προεδρικό Διάταγμα περί εξαιρέσεως του επαγγέλματός μας από την απελευθέρωση (το μοναδικό που εκδόθηκε), οι μεγαλύτερες ασπίδες προστασίας που θα μπορούσε κανείς να επιδιώξει (αλλά κυρίως να καταφέρει).
Η παρούσα Εκτελεστική Γραμματεία και εγώ προσωπικά, νοιώθουμε υπερήφανοι που καταφέραμε, μέσα σε αυτήν την δομική κρίση που ζει η χώρα μας να πετύχουμε δύο τόσο μεγάλους και υψηλούς στόχους.
Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί αμείωτη, με το βλέμμα πάντα, στην πρόοδο και ανύψωση του Έλληνα Δικαστικού Επιμελητή.
Ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Γραμματεία ευχαριστούν όλους όσους, συνέβαλλαν σε αυτές τις κατακτήσεις.

Σχόλια