Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας: ακοίνωση για 3ώρες στάσεις εργασίας 6 – 10 Ιουνίου

0

Zούμε όλοι μια πρωτοφανή επίθεση στα μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Οι Διεθνείς μηχανισμοί επιτήρησης και η επιβολή της σκληρής και απάνθρωπης πολιτικής τους στην χώρα μας καθώς και τα διαχρονικά λάθη της πολιτικής εξουσίας αλλά και οι κυβερνητικές αποφάσεις έχουν φέρει τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους στα όρια της πτώχευσης .
 
Αφαιρούνται κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα πού θεσπίσθηκαν με αγώνες των εργαζομένων και μας επαναφέρουν στον εργασιακό μεσαίωνα.
 
Μέσα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σας καλεί να συμμετάσχετε μαζικά στην εβδομάδα δράσης των Δικαστικών Υπαλλήλων 6 έως και 10 Ιουνίου 2011 με τρίωρες καθημερινές και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από ώρα 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.
 
Η ανωτέρω απόφαση για κινητοποιήσεις έχει σαν στόχο να αναδειχθούν και να γίνουν για άλλη μια φορά γνωστά τα κύρια αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος που είναι:
 
– Μισθολόγιο Δικαστικών Υπαλλήλων όπου θα διασφαλίζει την ιδιαιτερότητα του κλάδου μας, θα καλύπτει τις ειδικές συνθήκες εργασίας, καθώς και  την επαναφορά των αποδοχών μας στην προ μνημονίου εποχή με ενσωμάτωση των επιδομάτων στους βασικούς μισθούς.
 Κάλυψη των κενών θέσεων με την πρόσληψη των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού καθώς και με  μετατάξεις από άλλες δημόσιες  υπηρεσίες .
– Κάλυψη των πραγματικών εξόδων κίνησης –οδοιπορικών των επιμελητών Δικαστηρίων, όπου με τις νέες τιμές στα καύσιμα και γενικά την ακρίβεια καταβάλουν οι ίδιοι μεγάλο μέρος αυτών από τον μισθό τους.
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη διασφάλιση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, αλλά και για την δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού και δίκαιου Κράτους. Καλούμε την κυβέρνηση να αντισταθεί και να μην υιοθέτηση τις πολιτικές τις τρόικας για νέες περικοπές και νέα αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων, αλλά και την διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΑΠΟ 6 ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΜΕ 3ΩΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ
ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΩΡΑ 12:00΄ ΕΩΣ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

Σχόλια