Συμβόλαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών: Ανακοίνωση – Νόμος για Αυθαίρετα

0

Σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4014/2011 σας ενημερώνουμε τα εξής:
Παρά τις καθημερινές επαφές με την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η έκδοση από  το Υπουργείο αυτό ερμηνευτικής εγκυκλίου που θα επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. 63/21-09-11 εγκυκλίου μας, με την οποία το ανωτέρω Υπουργείο είχε αρχικώς  συμφωνήσει.

 Υπό το πρόσχημα αυτό, (δηλαδή της μη εκδόσεως σχετικής εγκυκλίου) οι Υποθηκοφύλακες και οι Προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων σε αρκετές περιπτώσεις αρνούνται τη μεταγραφή ή την καταχώρηση συμβολαιογραφικών πράξεων.

Επειδή λόγω  της αρνήσεως αυτής έχει καταστεί πλέον προβληματική η συνέχιση των συναλλαγών για πράξεις, που συνδέονται με το συγκεκριμένο νόμο, καλούμε όλους όσους έχουν ήδη αντιμετωπίσει αλλά και εκείνους που θα αντιμετωπίσουν άρνηση Υποθηκοφυλάκων ή προϊσταμένων κτηματολογικών γραφείων, να αιτηθούν την έγγραφη αρνητική απάντηση αυτών και να την αποστείλουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (φαξ. 210-3848335, email:

notaries@notariat.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

), προκειμένου να διαβιβασθεί στο γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
 

Σχόλια