Συνάντηση Προέδρων Ολομέλειας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη

0

Μέλη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και, πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Βαλεργάκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Μανουσάκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και Νίκος Παπάκος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο του Πα.Σο.Κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νικόλα Κανελλόπουλο. Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημ.Αρ. κ. Φώτη Κουβέλη.

Κατά τις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη, ιδίως δε στο διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή του δικαίου και εξετάστηκαν όλες οι ενδεδειγμένες νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή του.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος εξέθεσαν τη σύγχρονη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης και τόνισαν την αναγκαιότητα λήψης τολμηρών αποφάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών, συμβατών με την ανεξαρτησία του θεσμού και τις ιδιαίτερες ανάγκες του σε επίπεδο καθημερινής πραγματικότητας.

Το δικηγορικό σώμα της χώρας ευελπιστεί σε μία ανάλογη συνεργασία και στο μέλλον με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της Πολιτείας, πρωτίστως δε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο αντιλαμβανόμαστε ως φυσικό μας σύμμαχο στη διαρκή προσπάθεια για αναμόρφωση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Υπό αυτό το πλαίσιο, επενδύουμε σε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για την επίτευξη των  αναγκαίων τομών, αποκηρύσσοντας ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα που στοχοποιούν και πλήττουν άδικα το δικηγορικό κλάδο, κατά τρόπο πρωτοφανή για τα ισχύοντα σε αντίστοιχο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχόλια