Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τον Πρέσβη της Ολλανδίας, κ. Caspar Veldkamp

0

Tον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο επισκέφτηκε σήμερα o νέος Πρέσβης της Ολλανδίας, κ. Caspar Veldkamp, προκειμένου να του εκφράσει τις ευχές του για τις αρμοδιότητες, που ανέλαβε, μεταξύ άλλων, και στον καίριο τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς. Οι δύο άντρες μίλησαν για τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Υπουργείο στο πεδίο της διαφθοράς, μετά κι από τη δέσμευση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, να πατάξει τη διαφθορά, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Συνοπτικά, ο Ολλανδός πρέσβης ενημερώθηκε σχετικά με τους πρώτους στόχους του Υπουργείου, όπως την ενοποίηση oορισμένων εκ των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΔΕ, ΣΕΕΔ κλπ), τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών προσώπων και άλλων υποχρέων, τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων κλπ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης των ελεγκτικών οργάνων και ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων τους, οι οποίες πρέπει να εκτελούνται με τρόπο διαφανή και οπωσδήποτε ανεξάρτητο από εξωθεσμικές επιρροές. Επιπλέον, έγινε αναφορά στον ευαίσθητο τομέα της δικαιοσύνης, με την επισήμανση ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών συνδράμει στην πάταξη διαφθοράς και, επιπλέον, ενθαρρύνει τους υποψήφιους επενδυτές. Η συνάντηση έκλεισε με τη διαβεβαίωση για συνέχιση της καλής συνεργασίας των δύο χωρών και τη δήλωση του Ολλανδού πρέσβη ότι η χώρα του βρίσκεται στη διάθεσή μας για παροχή κάθε τυχόν συνδρομής στον τομέα της διαφθοράς.

Σχόλια