Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με το προσωπικό των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών

0

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με το προσωπικό των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών Αθηνών και Πειραιώς καθώς και του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιατρική και Οδοντιατρική Σχολή) και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του, όπως και του Πρωθυπουργού, για το δύσκολο έργο που επιτέλεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα με επιστημονική επάρκεια και αίσθημα ευθύνης.

«Μόνο εξαίρετοι επιστήμονες θα μπορούσαν να επιτελέσουν, αυτές τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας, στον άριστο βαθμό ένα τόσο δύσκολο και βαρύ έργο. Σε συνθήκες κρίσης και έντασης συνεργαστήκατε με τρόπο άριστο ώστε οι σοροί όσων συνάνθρωπων μας έχασαν άδικα τη ζωή τους να φτάσουν σύντομα στους οικείους τους» τόνισε ο κ. Κοντονής.

Τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξέφρασαν από την πλευρά τους και οι προϊστάμενοι των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών καθώς και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς όπως είπαν υπήρξε αμέριστη συνδρομή κατά τη διάρκεια του έργου τους, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από ένα τραγικό εθνικό συμβάν (αεροπορική τραγωδία Helios, πολύνεκρο ναυάγιο Σάμινα, φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία) η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης τους καλεί δια ζώσης να τους συγχαρεί για την προσφορά τους. Μάλιστα ο κ. Κοντονής ανέφερε προς τούτο πως ως έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης τους προσφοράς θα συνταχθεί και θα τεθεί ειδική επιστολή στον ατομικό φάκελο του καθενός που συνέβαλε στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου έργου.

«Το πέρας μιας δυσάρεστης στιγμής ας αποτελέσει αρχή για να βελτιώσουμε την κατάσταση με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του Υπουργείου παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βασίλης Συμεωνίδης.

Σχόλια