Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με Εβραϊκούς Φορείς

0

Με την Αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου των Εβραϊκών Φορέων της Γαλλίας CRIF, υπό τον πρόεδρο του CRIF δρα Richard Prasquier συναντήθηκε, χθες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του CRIF, εξέφρασε την ανησυχία για την αύξηση ρατσιστικών και αντισημιτικών φαινομένων και ακραίων συμπεριφορών.
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι «οι Έλληνες Εβραίοι πλήρωσαν μεγάλο φόρο αίματος στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής και θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε όχι μόνον τα δικαιώματα της Εβραϊκής Κοινότητας της χώρας μας αλλά και τη μνήμη εκείνων που υπήρξαν θύματα του Ναζισμού και του Ολοκαυτώματος». Πρόσθεσε δε ότι το Υπουργείο προωθεί σειρά θεσμικών και άλλων ενεργειών για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.
 
Την Αντιπροσωπεία των Εβραίων της Γαλλίας συνόδευσαν στη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης το προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας.
 

Σχόλια