Συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

0

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, είχαν εχθές [2/4] ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά της ΟΔΥΕ τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις των εκλογικών συνεργείων στα οποία μετέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, τα οποία θα εξεταστούν από τα συναρμόδια υπουργεία. Στη συνάντηση με τα μέλη του ΣΔΥΑ που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥΔΔΑΔ από το 2015 για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας με 500 και πλέον δικαστικούς υπαλλήλους (μέσω ΑΣΕΠ 1998, των Προκηρύξεων 1Κ, 2Κ και 8Κ, του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσω διορισμού διακριθέντων αθλητών κλπ), ενώ οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων διατύπωσαν παράπονα για τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ. Επίσης, αναδείχθηκε ο διπλασιασμός για το έτος 2019 της προβλεπόμενης δαπάνης για υπερωρίες δικαστικών υπαλλήλων.

Ειδικά για τις ανάγκες του Εφετείου της Αθήνας, αφού με την πρόσφατη ανακατανομή οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων δημιουργήθηκαν κενές θέσεις, η βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι οι θέσεις αυτές να καλυφθούν. Γνωστοποιήθηκε άλλωστε, η υποβολή αιτήματος έγκρισης δαπάνης (ΠΥΣ 33/2006) για πρόσληψη 50 υπαλλήλων.