Υπ. Δικαιοσύνης: Τετράδια για τους μαθητές της φυλακής ανηλίκων Κορίνθου

0

Μια ασυνήθιστη επίσκεψη δέχτηκαν σήμερα οι μαθητές του Σχολείου της Φυλακής Ανηλίκων Κορίνθου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης επισκέφθηκε τη φυλακή προκειμένου να παραδώσει τετράδια που εξέδωσε το Εθνικό Τυπογραφείο και διανέμονται δωρεάν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.  Συνολικά 2,5 χιλ. ίδια τετράδια παραδόθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να διανεμηθούν σ΄ όλους τους κρατουμένους των σχολείων των φυλακών της χώρας. 

Τον Υπουργό υποδέχτηκε και ξενάγησε στη φυλακή ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης, ευχαριστώντας τον για την καλή συνεργασία και την έγνοια προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη φυλακή. Ο Υπουργός, αφού παρέδωσε χέρι – χέρι τα τετράδια στους μαθητές, τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών και δήλωσε τη διαθεσιμότητα του ίδιου και του Υπουργείου του για υποστήριξη ανάλογων δράσεων.

Κατά τη συμβολική παράδοση των τετραδίων τόσο οι κρατούμενοι όσο και οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό της φυλακής αντάλλαξαν απόψεις, εξέφρασαν προβληματισμούς, και έθεσαν αιτήματα προς τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός.