Υπουργείο Δικαιοσύνης: Θέμα: «Ευρεία σύσκεψη πολιτικής ηγεσίας με ανώτατους δικαστές στο ΣτΕ»

0

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 16-9-2011 και ώρα 10 πμ., το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς θέματα εύρυθμης, αποτελεσματικής και ταχείας απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Υφυπουργός, κ. Γιώργος Πεταλωτής, οι Γενικοί Γραμματείς κ. Νικόλας Κανελλόπουλος και Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας, κ. Μαρίνος Σκανδάμης θα πραγματοποιήσουν ευρεία σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Αντιπροέδρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι μεταξύ άλλων η ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προτάσεων στο πλαίσιο και στη βάση των διακριτών λειτουργιών, πολιτικής εξουσίας και Δικαιοσύνης, ώστε να αντιμετωπιστεί η επείγουσα ανάγκη επιτάχυνσης εκδίκασης των εξαιρετικά μεγάλου όγκου εκκρεμών υποθέσεων.
Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στα άλλα δύο Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, τον Άρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς επίσης και στη Γενική Επιτροπεία Διοικητικών Δικαστηρίων.
 

Σχόλια