Υπουργείο Δικαιοσύνης: ανακοίνωση για τη σίτιση στα καταστήματα κράτησης

0

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε προβλήματα σίτισης κρατούμενων σε συγκεκριμένα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρινίζει ότι:
Μετά τις οριζόντιες περικοπές που έγιναν από το Υπουργείο Οικονομικών, στις αρχές του έτους, σε όλους τους κωδικούς των Υπουργείων, υπήρξε αναπόφευκτα σχετική μείωση και στον κωδικό για την αρτοτροφοδοσία των Καταστημάτων Κράτησης.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αντιμετωπίσει την εν λόγω μείωση, τροποποίησε με το νόμο 4043/2012 τους σκοπούς του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και την αρτοτροφοδοσία των Καταστημάτων Κράτησης.
Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χρίστος Γεραρής ενέκρινε με απόφασή του στις 18 Μαΐου, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΤΑΧΔΙΚ  στον οποίο εγγράφηκε συμπληρωματική πίστωση ύψους 1.480.000 ευρώ  για την αρτοτροφοδοσία των Καταστημάτων Κράτησης.
Ήδη το Κ.Κ. Κορυδαλλού έχει λάβει την πρώτη ενίσχυση ύψους 180.000 ευρώ και έπεται η ενίσχυση των λοιπών καταστημάτων στις επόμενες μέρες, γεγονός που θα αποκαταστήσει σημαντικά τη μείωση που συντελέσθηκε στις αρχές του έτους.  Σε κανένα σωφρονιστικό κατάστημα δεν σημειώθηκε διακοπή τροφοδοσίας. Η σίτιση των κρατουμένων συνεχίζεται κανονικά.