Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δελτίο Τύπου

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με δύο επιστολές του προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και προς τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Μπεγλίτη ζητεί να εξετασθεί η παραχώρηση κτιρίων στην Αθήνα και στον Πειραιά προκειμένου να επεκταθούν οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών και να μετεγκατασταθούν τα δικαστήρια του Πειραιά.

Ειδικότερα από το υπουργείο Οικονομικών ζητεί την παραχώρηση του κτιρίου των παλαιών καπναποθηκών <ΚΕΡΑΝΗΣ>, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Θηβών και είναι στην ιδιοκτησία της ΚΕΔ , προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί όλες οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά.
Το κτίριο που βρίσκεται επί των οδών Φιλελλήνων και Σκουζέ δεν επαρκεί για τη στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά και γι αυτό το λόγο υπηρεσίες των δικαστηρίων στεγάζονται και σε άλλα κτίρια , για τα οποία καταβάλλονται μισθώματα , το ύψος των οποίων φτάνει περίπου το 1.000.000 ευρώ το χρόνο.
Από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο κ. Παπαϊωάννου ζητεί να εξετασθεί η παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα η Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο συγκρότημα της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Ο υπουργός κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει στην επιστολή του ότι είναι απολύτως απαραίτητη η δημιουργία νέων ακροατηρίων στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας, για την επιτάχυνση της διεξαγωγής των δικών καθώς <οι υφιστάμενοι χώροι του συγκροτήματος δεν επαρκούν πλέον και οι συνθήκες στέγασης των υπηρεσιών σήμερα δεν επιτρέπουν την προσδοκώμενη και επιβαλλόμενη ποιότητα στην απονομή της Δικαιοσύνης>.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει συγκεκριμένα πως <είναι απολύτως απαραίτητη η δημιουργία νέων ακροατηρίων για την επιτάχυνση της διεξαγωγής των δικών και της απονομής δικαιοσύνης, που είναι και δέσμευση της κυβέρνησης προς όφελος του δημοσίου και κοινού συμφέροντος>.

Σχόλια