Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δελτίο Τύπου

0

Άρχισε ο ουσιαστικός δημόσιος διάλογος για τα ναρκωτικά. Ημερίδα με θέμα «Εξάρτηση και Φυλάκιση: Σκέψη και Πράξη», πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Από τους βασικούς ομιλητές, ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Μαρίνος Σκανδάμης.

Στην ομιλία του ο κ. Σκανδάμης αναφέρθηκε στους κύριους άξονες του νομοσχέδιου για «τον Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά» και ειδικότερα στη θεραπευτική αντιμετώπιση του χρήστη εντός και εκτός καταστημάτων κράτησης, στη βαρύτερη αντιμετώπιση κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών και στον εξορθολογισμό του νομικού οπλοστασίου, ώστε να υπάρχει αναλογικότερη αντιμετώπιση των λοιπών κατηγοριών εγκλημάτων που αφορούν τα ναρκωτικά.
Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον «Κώδικα Ναρκωτικών» έχει τεθεί από τις 09-09-2011 σε δημόσια διαβούλευση και ήδη οι εκπρόσωποι των θεραπευτικών προγραμμάτων και η κοινότητα των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών έχουν υποδεχθεί θετικά τα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 και, αφού ληφθούν υπ’ όψιν τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σχόλια