Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δελτίο Τύπου

0

Στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου διαπιστώθηκαν, μετά από τέστ μαντού, 21 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους. Ήδη, τέσσερις εξ αυτών, μετά από ακτινογραφίες στο Νοσοκομείο Άμφισσας, μετήχθησαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού αφού χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Οι κρατούμενοι θα υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχουν από φυματίωση. Για τους υπόλοιπους 17 κρατούμενους ο ακτινολογικός έλεγχος δεν έδειξε τίποτα ύποπτο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα φυματίωσης.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει τέστ μαντού και στους 47 κρατούμενους της ίδιας πτέρυγας αλλά και σε 45 υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης, ενώ χορηγείται προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε επτά κρατούμενους.

Παράλληλα, το Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. να αποστείλει, μέσα στα επόμενα 24ωρα, κλιμάκιο στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου προκειμένου να γίνει τέστ μαντού στο σύνολο των κρατουμένων και του προσωπικού.

Σχόλια