Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύλληψη διαχειριστή ιστοσελίδας

0

Με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια που αφορούν στη σύλληψη και την ποινική μεταχείριση 27χρονου διαχειριστή ιστοσελίδας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης δηλώνει τα εξής:
Και σε αυτήν την υπόθεση ακολουθήθηκε η κατά το νόμο διαδικασία που ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, ο νεαρός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου και ορίστηκε τακτική δικάσιμος και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Έτσι, αδυνατούμε να κατανοήσουμε από ποια αφετηρία και με ποιες διαδρομές εμπλέκεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης στη σύλληψη και την απόδοση κατηγοριών στο νεαρό. Δηλαδή τι ζητείται; Να τηλεφωνεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την κατηγορία που θα απαγγελθεί ή μη και την απόφαση που θα εκδοθεί; Ας το πουν καθαρά.
Ωστόσο, επειδή ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να παρεμβαίνει, δεν θα παρέμβει σε οποιαδήποτε υπόθεση για την οποία έχει κινηθεί δικαστική διαδικασία, ακόμη κι όταν διαφωνεί.
Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει σταθερά προσηλωμένος στην υπεράσπιση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου.
 

Σχόλια